همسرانه

همسرانه

همسرانه

همسرانه

همسرانه

همسرانه - هر آنچه برای خانواده نیاز دارید و یک مشاور می تواند با روش های علمی به شما کمک کند تا در زندگی موفق باشید. مشاوره حضوری، تلفنی
۰۲۱۸۸۴۱۹۸۳۲ –۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰ – ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲

  • ۰
  • ۰

همه ی ما می دانیم که اعتیاد می تواند تأثیر فوق العاده مضری بر زندگی فرد داشته باشد.

اعتیاد و رفتارهای اعتیاد آور می تواند منجر به طیف گسترده ای از علائم ناخوشایند و دلخراش باشد و یک سری عواقب ویرانگراز جمله خراب شدن روابط، کاهش عملکرد شغلی، سلامت جسمی ضعیف و تأثیر منفی بر امور مالی و شخصی به همراه داشته باشد.

اعتیاد یک ناتوانی روانی و جسمی برای متوقف کردن مصرف یک ماده شیمیایی، مواد مخدر، فعالیت یا ماده است، حتی اگر باعث آسیب روانی و جسمی شود.

اصطلاح اعتیاد فقط به وابستگی به موادی مانند هروئین یا کوکائین اطلاق نمی شود. فردی که نمی تواند جلوی مصرف داروی خاص یا مواد شیمیایی را بگیرد، وابستگی به ماده دارد.

اعتیاد یک بیماری مزمن است که می تواند ناشی از مصرف داروها باشد. به عنوان مثال، استفاده بیش از حد از مسکن های تجویز شده مواد افیونی، باعث مرگ روزانه افراد زیادی می شود که واقعا تاسف آور است.

اعتیاد یک اختلال عملکرد مزمن سیستم مغز است که شامل پاداش، انگیزه و حافظه است.

این مربوط به شیوه ای است که بدن شما یک ماده یا رفتاری را هوس می کند، به ویژه اگر باعث شود که اجبار یا وسواس به دنبال “پاداش” و عدم نگرانی از عواقب آن باشد.
شخصی که اعتیاد را تجربه می کند:

الف :قادر به دوری از ماده یا متوقف کردن رفتار اعتیاد آور نیست .
ب: عدم کنترل از خودش نشان می دهد .
ج : فاقد پاسخ عاطفی مناسب است.

با گذشت زمان، اعتیاد می تواند به طور جدی در زندگی روزمره اختلال و آشوب ایجاد کند . افرادی که اعتیاد را تجربه می کند نیز مستعد ابتلا به چرخه های عود و بهبودی هستند.

به این معنی است که ممکن است بین استفاده شدید و خفیف چرخه وجود داشته باشد.

متاسفانه هر ساله، اعتیاد به الکل، دخانیات، مواد مخدرغیرقانونی و مواد مخدر تجویز شده، به اقتصاد مملکت مان ضربه های هولناکی می زند .

درمان می تواند مدت زیادی طول بکشد و ممکن است پیچیده باشد اعتیاد یک بیماری مزمن با طیف وسیعی از اثرات روانی و جسمی است.

هر ماده یا رفتار ممکن است مدیریت متفاوتی داشته باشد و همچنین درمان متفاوتی نیاز است .

شناخت علائم اعتیاد اولین قدم برای کمک به خود یا راهنمایی شخصی است که برای توانبخشی به آن اهمیت داده می شود.

به همین دلیل درک درستی از علائم اعتیاد بسیارمهم است. جنبه های رفتاری، جسمی و روانی اعتیاد وجود دارد.

علائم رفتاری اعتیاد را بشناسید

علائم رفتاری شامل روابط بیرونی فرد با جهان است در حالی که علائم جسمی مربوط به تجلی بدن در اثر عوارض جانبی ناشی از مصرف داروی است.
علائم رفتاری شامل موارد زیراست:
۱- افکار و اعمال وسواسی

به دست آوردن و استفاده از مواد مخدر به اولویت های اصلی زندگی تبدیل شده است در حالی که تمام یا بیشترین تعهدات از جمله کار، خانواده یا مدرسه با یکدیگر کنار می آیند.
۲ – بی توجهی به صدمات ناشی ازاعتیاد

اگرچه سوء مصرف مواد مخدر باعث ایجاد اضطراب جسمی و روحی برای فرد و عزیزان آنها می شود، اما فردی که با اعتیاد دست و پنجه نرم می کند، متاسفانه استفاده از مواد مخدر یا الکل را ادامه می دهد.
۳ – از دست دادن کنترل

حتی در صورت تمایل به متوقف کردن یا کاهش مصرف مواد مخدر، فرد نمی تواند این کار را انجام دهد.
۴- انکار اعتیاد یا مخفی کردن مصرف مواد مخدر

فردی که با اعتیاد مقابله می کند، مصرف مواد مخدر خود را انکارمی کند. برای اجتناب از توجیه کردن دیگران، فرد ممکن است مخفیانه مواد مخدررا مصرف کند.

سوء مصرف مواد مخدر نمی تواند برای مدت طولانی پنهان بماند تأثیر آن بسیا چشمگیرو عینی است و فردی که از مواد مخدر استفاده می کند می تواند سریعاً از کنترل خارج شود .

تغییر در رفتار، غفلت از مسئولیت ها، فرسودن منابع مالی و درگیر شدن د رفتارهای جنایی برخی از بارزترین علائم یک مشکل مواد مخدر است.

اعضای خانواده، عزیزان و همکاران معمولاً در بهترین وضعیت برای تشخیص مشکل مواد مخدر از آنجا که با رفتار و عادات فرد آشنا هستند.
علائم جسمی اعتیاد

علائم جسمی اعتیاد می تواند به عنوان عوارض جانبی استفاده، در هنگام مصرف بیش از حد و یا در نتیجه برداشت از خود بروز دهد.

ممکن است تشخیص دادن علت علائم جسمی برای شخصی بسیار دشوار باشه ، اما اثرات شدید آن نیاز به درمان فوری پزشکی داره .

همچنین، درک این نکته ضروری است که علائم ترک در هنگام تنظیم بدن به دلیل عدم آشنایی مقادیر یک دارو، ایجاد میشه. این یک روند طبیعی است، اما برداشت آن می تواند خطرناک باشد.

نویسنده : مرکز مشاوره روانشناسی مشاورانه

  • ۹۸/۰۹/۰۹
  • dr razavi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی